Nyhet på cykelklasserna - iMEiT cykel!

Säsongsbaserad och periodiserad konditionsträning utförd på en cykel.

Utveckling av cyklingen på Storsjöhallen

Vi utvecklar våra cykelklasser på Storsjöhallen och kommer därför köra vissa cykelklasser periodiserade under året (läs mer om vad det innebär nedan) Dessa klasser kommer att kallas iMEiT cykel och följer alla samma tänk och plan. (körs med pulsband) Vi smygstartar med detta redan efter påsk på måndagar och onsdagar och kommer köra igång på allvar efter sommaren.

Vårt passchema kommer i höst innehålla periodiserade iMeiT cykelklasser med fokus på pulsträning, våra uppskattade RPM® pass med mer fokus på fartlek på cykeln samt ev. några mer traditionella spinningpass. Välkomna!

iMEiT cykelupplägg - seriös konditionsträning för resultat av din investerade tid.

 

Säsongsbaserad och periodiserad konditionsträning utförd på en cykel.

Vi följer en plan designad och utarbetad av Jim Berg, tidigare elitcyklist och utbildad tränare dels från Bosön idrottsfolkhögskola samt från Göteborgs Universitet.

Klasserna kräver ingen förkunskap eller träningsnivå. Kommer du en gång får du en vanlig cykelklass, kommer du flera gånger får du en plan och en struktur till din träning. Alla klasser som heter iMEiT Cykel följer samma tänk och plan. Alla dessa klasser har en röd tråd mellan sig både i byten av perioder och upplägg.

Vårens upplägg av klasserna:

 

Måndag annandag påsk kommer Elin köra premiärklassen av iMEiT Cykel här hos oss. Vi kommer att ha iMEiT cykel klasser måndagar kl 19.05 med Elin samt onsdagar kl 19.05 med Sirpa och Marlene.

Dessa klasser kommer att vara lika i sin uppbyggnad och så här i börja fokusera på att ni ska lära känna er puls/kropp och den här typen av cykling på ett enkelt men lite varierat och omväxlande sätt. Det blir längre (4 min) och kortare intervaller (2min) blandat med vila.

Rent träningsmässigt innebär det blandade hårda intervaller där syftet är en ”upptrissning” av intensiteten före en tävlingssäsong, eller för att hålla kvar i / förlänga merparten av en formtopp om man precis kommer ur en tävlingssäsong. För de flesta av er kunder hos oss innebär det att förlänga vintersäsongens inomhuscykling och kanske trissa upp intensiteten lite inför sommarens träning.

Passen funkar även fint att köra lite lättare om man inte är så van vid hård ansträngning just nu för att man precis börjat träna.

 

 

Publicerad 2019-04-09 Tillbaka till föregående sida