Ungdomsgårdar Ropstugan & Alcatraz

Ropstugan och Alcatraz är namnet på ungdomsgårdarna i Holmsund och Obbola. Det är en öppen verksamhet som drivs av Umeå Fritid i Holmsund-Obbola. Verksamheten vänder sig till ungdomar mellan 13 - 17 år. På vårterminen får elever som går i 6:an vara på fritidsgården tis - tors 18-21.  Vi anordnar även kvällar för lite yngre barn typ discon.

Den öppna verksamheten innebär att alla ungdomar är välkomna att under våra öppettider komma och gå när det passar dem. Man behöver inte anmäla sig i förväg till olika aktiviteter annat än vid vissa speciella arrangemang. Vi jobbar med inflytande och delaktighet i en metod som heter Keks. Det innebär att ungdomarna kommer med ideér som dom vill förverkliga och vi stöttar och coachar dem. Till ungdomsgården kan man även komma för att träffa kompisar, prata med vuxna ledare, spela spel, delta i olika aktiviteter, spela musik mm.

Höstterminen 2019 kommer vi att börja med gårdskort, som man ska använda för att låna gårdarnas saker. Man kommer även att få information om vad som kommer att hända på gårdarna via sms om man vill. 

Vi ser gärna att ungdomarna själva kommer med idéer om hur vi ska utforma verksamheten och sedan försöker vi hjälpa dem att förverkliga idéerna. Vår personal finns där som stöd och hjälp.

På våra ungdomsgårdar jobbar kompetent och engagerad personal som alltid försöker se både till den enstaka individen och till den stora gruppen. Målet för oss som jobbar här är att alla som besöker ungdomsgårdarna ska känna sig trygga, sedda och välkomna!

Varje termin anordnar vi flera olika arrangemang. När vi har större arrangemang, t ex med livemusik, discon osv tar vi ut en mindre entréavgift, annars är verksamheten gratis.


Välkomna

 

För ytterligare information, kontakta:

Lena Sjöström 090-16 35 47 
Kent Lindkvist 090-16 35 48 
Nadine Linderstedt 090-16 35 47
Maja Larsson 090-16 35 48